Na het volgen van een assertiviteitstraining kom je beter voor jezelf op, sta je sterker in je schoenen en voel je je minder onzeker. De assertiviteitstraining (of ook wel weerbaarheidstraining genoemd) van Spectrum Brabant is een effectieve training waar je echt wat aan hebt, geleid door 2 psychologen en/of pedagogen. Onze trainingen voor kinderen en jongeren zijn samengebracht onder de noemer Bikkeltrainingen. Ga direct naar onze dochterwebsite www.bikkels.nl voor meer informatie!

 

Voor wie is een assertiviteitstraining geschikt?

Veel kinderen en jongeren vinden het moeilijk om voor zichzelf op te komen; ze zijn verlegen, trekken zich terug of durven niet te zeggen wat ze willen. Het omgaan met anderen gaat dan niet vanzelf. Je voelt je soms of vaak ongemakkelijk in een groep. Door deel te nemen aan een assertiviteitstraining leer je met je onzekerheden beter omgaan, in een veilige situatie. Want denk niet dat we je meteen “voor de leeuwen gooien” . Het is juist de bedoeling dat je je prettig en op je gemak voelt in de groep. Vanuit deze veilige situatie zul je het vanzelf aandurven om nieuwe manieren van reageren uit te proberen, en assertiever en weerbaarder te worden.

Iedereen die zich wat sterker wil leren voelen, kan zich aanmelden voor de assertiviteitstraining in Eindhoven! Wij hebben regelmatig groepstrainingen ingepland, maar soms is een individuele benadering net zo zinvol. Kijk op www.bikkels.nl voor de ingeplande trainingen.

 

Wat doen we in de assertiviteitstraining Eindhoven?

Kinderen en jongeren kunnen deelnamen aan een assertiviteitstraining en krijgen daarmee handvatten aangereikt om zich in sociale situaties beter te kunnen handhaven. De assertiviteitstraining heeft tot doel je bewust te maken van je eigen specifieke manier van reageren op situaties en je te leren nieuwe, meer effectieve manieren te gebruiken. Door concrete sociale situaties te oefenen, worden je vaardigheden en je inzicht vergroot, waardoor je meer greep krijgt en je zelfvertrouwen en zelfwaardering kan groeien. Na het volgen van de assertiviteitstraining Eindhoven ben je beter in staat om op een effectieve manier situaties die moeilijk zijn en/of angst oproepen aan te pakken.

De assertiviteitstraining Eindhoven kan zowel individueel als in een groep gevolgd worden. Op dit moment bieden wij uitsluitend assertiviteitstrainingen aan voor kinderen vanaf 4 jaar en jongeren.

 

 

Assertiviteitstraining Eindhoven | weerbaarheidstraining Eindhoven| assertiever worden | zelfverzekerd worden | assertief worden | assertiviteitstraining jongeren | assertiviteitstraining kinderen | weerbaarheid vergroten | leren opkomen voor jezelf| weerbaarheidstraining Eindhoven