Cogmed Eindhoven

Home / Cogmed Eindhoven
Let op:  in verband met zwangerschapsverlof hebben wij van 1 februari 2018 tot 1 oktober 2018 geen mogelijkheden tot Cogmed. Op de website 

https://www.cogmed.nl/vind-jouw-coach/ kunt u zoeken naar andere Cogmed coaches in de omgeving.

​.

Cogmed is een werkgeheugen training voor kinderen en volwassenen, via een speciaal ontwikkeld computer programma. Het werkgeheugen is het vermogen om informatie gedurende korte tijd vast te houden en te bewerken/ gebruiken. Het werkgeheugen is belangrijk voor de concentratie, het effectief afsluiten voor afleidingen en analytisch denken. Bij 8 van de 10 gebruikers die de training hebben afgerond, is een duidelijke, meetbare verbetering zichtbaar.

Cogmed EindhovenCogmed Eindhoven: door wie?

Onze gecertificeerde Cogmed trainer is Loes van de Louw-Feekes. Loes voert de training uit onder supervisie van onze GZ-psychologen (Bart Vervloed, Barbarien Blaauw, Martine Hazelhoff en Janneke Bemelmans). Loes is met name gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van kinderen en jongeren met autisme, ADHD en verwante ontwikkelingsproblemen. De werking van het geheugen en mogelijkheden tot verbetering van de concentratie fascineren Loes al jaren. Zij heeft zich meerdere trainingen en behandelmogelijkheden eigen gemaakt en is erg enthousiast over de Cogmed training. De training geeft een goed en meetbaar resultaat. Loes is enthousiast over de mogelijkheden en zet zich 100% in om de training bij onze cliënten tot een succes te maken.

 

De training Cogmed Eindhoven

Het Cogmed Werkgeheugen Trainingsprogramma is een computerprogramma waarbij kinderen of volwassenen 5 weken lang, 5 dagen in de week, zelfstandig hun werkgeheugen kunnen trainen. Zij worden daarbij bijgestaan door Loes, die via internet de verrichtingen volgt en dit 1 maal per week telefonisch met kind en ouder  of volwassene bespreekt. 

Voor meer inhoudelijke informatie, download en lees de brochures: 

 

Op de website www.cogmed.nl vindt u veel informatie, onder andere wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de Cogmed training. 

 

Een eerste indruk van de training?

Ervaar de Cogmed Werkgeheugen Training op www.training.cogmed.com, daar kunt u inloggen voor demonstratieversies van de Cogmed RM (kinderen en jongeren) en QM (volwassenen). Hier heeft u onderstaande inloggegevens voor nodig:

Website: www.training.cogmed.com
Gebruikersnaam: Test
Wachtwoord: Test44 

 

Kosten

De kosten van Cogmed Eindhoven worden in sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar of gemeente.
Bij onverzekerde zorg bedraagt het totaalbedrag (inclusief intake, follow-up etc.):

  • € 908,00 (incl. eindverslag)
  • € 849,00 (excl. eindverslag)

 

In geval van verzekerde zorg (verwijsbrief via huisarts is in dat geval nodig) dient u rekening te houden met een eigen bijdrage van minimaal € 362,00. Het eindverslag is optioneel te verkrijgen voor €59,00.                

 

Aanmelden

U kunt zich via ons online aanmeldformulier direct aanmelden. U wordt vervolgens uitgenodigd voor een intakegesprek. De kosten voor dit gesprek zijn inbegrepen op het totaalbedrag. Mocht u na het eerste gesprek afzien van de Cogmedtraining, dan wordt dit gesprek in rekening gebracht als 1 consult. Maar belt u gerust even met ons zodat wij u kunnen uitleggen hoe een en ander in zijn werk gaat. Klik hier voor onze contactgegevens of klik hier voor het online aanmeldformulier. 

 

Lijst van zorgverzekeraars waarmee wij o.a. een contract hebben afgesloten:

Achmea groep:

Zilveren Kruis Achmea, OZF Achmea, Interpolis, FBTO, Agis, Avéro Achmea, Caresco, IAK, Aevitae, Turien & Co

CZ-groep:
CZ, OWM, Delta Lloyd, OHRA

VGZ-groep:
Univé, SZVK, ZEKUR, Zorgzaam Verzekerd, VGZ, IZA Cura, Bewuzt, Plus, IAK verzekeringen, Caresco, Turien & Co, Aevitae, VPZ, IZZ, IZA, UMC, Aevitae-De Goudse 

Menzis-groep:
Menzis, AnderZorg, Azivo

Multizorg VRZ:
ONVZ, VvAA, PNO Zorg, Salland, HollandZorg, Energiek, ASR, De Amerfoortse, Ditzo

Zorg en Zekerheid 

Informeer bij uw zorgverzekeraar of de training onder verzekerde zorg valt, dit kan verschillen per zorgverzekeraar en per polis.

 

 

 

BewarenBewaren