EMDR Helmond

Home / EMDR Helmond

 

U bent op zoek naar een EMDR-therapeut in Helmond of omgeving. Dan bent u op de goede plek! Onze GZ-psychologen en gecertificeerd EMDR-therapeuten zijn gespecialiseerd in de wetenschappelijk bewezen behandelmethode, EMDR.

EMDR HELMOND

Voor welke klachten is EMDR therapie geschikt?

EMDR wordt ingezet bij diverse  stresstoornissen (zoals PTSS) en traumaverwerking. Maar ook bij verschillende andere psychische klachten is de EMDR methode goed in te zetten, meestal als aanvullende techniek. Denk bijvoorbeeld aan faalangst, allerlei soorten spanningen en angsten, pijnklachten, somberheid en burn-out.

Wat is EMDR?

EMDR staat voor  Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Met behulp van een speciale techniek waarbij de EMDR-therapeut gebruik maakt van bewegingen of lichtflitsjes, worden nare gebeurtenissen van hun negatieve emotionele lading ontdaan. De klachten verdwijnen of worden draaglijker. 

Lees hier  uitgebreidere informatie over wat EMDR precies is en bekijk een aantal verhelderende filmpjes over de toepassing van EMDR.

Hoe lang duurt een behandeling  EMDR Helmond?

De ervaring leert dat veel mensen al na 3 tot 5 sessies EMDR afdoende met hun klachten zijn geholpen. Dit kan echter van persoon tot persoon verschillen waarbij ook de mate van ervaren klachten een rol speelt. Over het algemeen genomen is een behandeling met EMDR in Helmond echter kortdurend. 

Kosten EMDR Helmond

Wij kunnen de kosten voor EMDR therapie in de meeste gevallen declareren bij uw zorgverzekering. Informeer bij ons naar de mogelijkheden (EMDR Helmond).

 

 

 

 

 

 naar psychologenpraktijk ->

EMDR Helmond | EMDR therapie Helmond | EMDR therapeut Helmond | EMDR traumabehandeling Helmond