Examen Bootcamp

Een bootcamp tijdens een schoolvakantie om te knallen voor je examens!

Doe mee en kom vier dagen keihard leren voor je examens. Alle niveaus, alle vakken. Na deze vier dagen ben jij helemaal klaar voor je examen en ga je vol zelfvertrouwen deze uitdaging aan!

Wat kost het?

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Onderzoek heeft aangetoond dat de allerbeste voorbereiding op je examens het maken van oefenexamens is. Maar wie lukt dat nou zelfstandig? En hoe zorg je ervoor dat je geen tijd verspilt met gemakkelijke stof maar ook echt datgene oefent waar je nog mee worstelt?

Een volledig examen maken kost je al snel twee tot drie uur. Een wel heel erg lange tijd om zelfstandig en geconcentreerd te werken. De meeste leerlingen stellen het maken van oefenexamens daarom ook steeds maar uit. Tijdens de schoolvakanties heb je tijd om geconcentreerd, vier dagen lang te knallen op je examenstof. Oefenexamens maken en lastige stof leren, herhalen en oefenen!

Stap 1: De Quickscan

Je begint de dag met het maken van een quickscan voor je gekozen vak van die dag: een korte, online oefentoets om precies te weten op welke onderdelen je goed scoort en voor welke onderdelen je nog even flink aan de bak moet. Weet je al precies waar je deze dag aan wilt werken? Dan sla je quickscan gewoon over en ga je direct aan de slag. Zolang je er maar keihard voor gaat!

 

Stap 2: De planning

Je ontvangt voor je gekozen examenvak van die dag een mapje met daarin oefenexamens, oefenstof, links naar bruikbaar leer-en oefenmateriaal en je persoonlijke examenplanning. Deze planning is je persoonlijke leidraad per vak, te gebruiken thuis en op de training.

 

Stap 3: Gericht leren

Uit de quickscan komen de onderdelen naar voren waar aan gewerkt moet worden. Je kiest vervolgens (eventueel samen met de trainer) aan welke onderdelen je gaat werken. Met behulp van samenvattingen, instructiefilmpjes en je eigen schoolboeken zorgen we dat je kennis helemaal op orde komt.

 

Stap 4: Oefenen!

Vervolgens is het tijd om oefenexamens te maken. Volledige examens of juist gericht op 1 of meer onderdelen. Meters maken dus!

 

Stap 4: Evalueren en plannen

Tot slot werk je samen met onze trainer je examenplanning bij. Handig voor de volgende keer of natuurlijk om thuis mee verder te gaan.

Schrijfmateriaal, je eigen schoolboeken voor het vak waar je die dag aan gaat werken, je eigen laptop indien je die hebt, lunch (drinken en tussendoor snacks worden verzorgd) en examenbundels mocht je deze hebben.
We uploaden z.s.m. nieuwe startdata!