Examentraining

Examentraining: persoonlijk en effectief!

Let op scholen: examentraining van Spectrum Brabant kan door school ingekocht worden vanuit subsidies voor o.a. inhaal-en ondersteuningsprogramma’s. Bel 040-2549348 of mail onderwijs@spectrumbrabant.nl

Met de persoonlijke examentraining van Spectrum Brabant spijker jij je kennis snel en efficiënt bij tijdens een korte, intensieve training volledig afgestemd op jouw behoeften! Met ruim 15 jaar ervaring weten wij precies wat en hoe jij moet leren om optimaal te scoren voor dat lastige examenvak. Wij bieden jou een persoonlijke vakdocent voor alle niveaus en alle vakken.

Kies een vak en kom drie dagdelen naar onze hoofdlocatie in Eindhoven. Bepaal zelf je dag en tijd: wat voor jou het beste uitkomt! Je betaalt slechts €295,- per persoon.
(Tip: ontvang 10% korting p.p. als jullie direct met z’n tweeën aanmelden voor hetzelfde vak of 15% korting als je met 3 of 4 komt)

 

Je bent nog niet helemaal klaar voor je examens. Je loopt achter, je snapt het nog niet helemaal, je voelt je onzeker, je staat er nog niet zo goed voor… dan heb jij een persoonlijk en intensieve training nodig die je weer helemaal ‘back on track’ helpt!

Wij werken bewust niet in groepen, maar juist met één begeleider op 1 tot maximaal 2 examenkandidaten*! Zodat we jou ook echt vooruit kunnen helpen bij precies jouw zwakke onderdelen van de stof.

Je gaat drie dagdelen van 3 of 4 uur per keer werken op tijden die voor jou het meest handig zijn (3 uur wanneer je individueel of met z’n tweeën komt, 4 uur bij drie of vier personen). Kies voor weekenden, vakanties of avonden, bijvoorbeeld van 10.00 tot 13.00 uur of ‘s avonds van 18.00 tot 21.00 uur. Wij matchen vervolgens een begeleider met precies die kennis, dat niveau en dat beschikbare tijdstip wat past bij jou. Geef jouw voorkeuren maar door op het aanmeldformulier en wij gaan matchen! Binnen 1 week heb je van ons een concreet aanbod met startdatum!

*Groepjes van 3 of 4 leerlingen voor een training over hetzelfde vak, is in overleg ook mogelijk, tegen een korting van 15% p/p. Je moet echter wel zelf het groepje vooraf samenstellen en tijden onderling afstemmen.

Stap 1: De Quickscan

Soms weet je precies waar jouw uitdagingen in de stof zitten. Prima, dan kun je meteen aan de slag met je docent. Heb je dat minder duidelijk dan begin je met het maken van een quickscan voor je gekozen vak: een korte, online oefentoets om precies te weten op welke onderdelen je goed scoort en voor welke onderdelen je nog even flink aan de bak moet.

 

Stap 2: Gericht leren

Je weet nu waar je aan moet werken. Je docent gaat met je aan de slag: extra uitleg, samen maken van opgaven, oefenen en nog eens uitleggen. Nog lastig? Dan pakken we een andere invalshoek en beginnen we opnieuw. Net zolang totdat je het beheerst, van binnen en van buiten! Je werkt of alleen met je begeleider, of samen met een andere leerling van een vergelijkbaar niveau en voor hetzelfde vak. Maar of je nu alleen of met z’n tweeën bent: je krijgt vier uur lang alle aandacht die nodig is om weer grip te krijgen op de leerstof!

 

Stap 3: Oefenen!

Na drie of vier uur keihard werken met je docent, is het tijd om in alle rust thuis te oefenen. Samen maken jullie afspraken over welke oefenstof thuis gemaakt moet worden. Want alleen door herhalen en het maken van oefenexamens zorg je dat je de stof echt volledig beheerst.

 

Stap 4: Evalueren en weer knallen!

De volgende keer start je met het nakijken van je thuis gemaakte oefentoetsen/opgaven. En dan ga je weer verder met stap 2: gericht leren samen met je docent!

Al onze persoonlijke examentrainingen worden verzorgd door enthousiaste en ervaren begeleiders: onze vakdocenten. Veelal gaat het om hoogopgeleide student-begeleiders, oud-docenten en vakspecialisten op 1 of meerdere gebieden. Altijd getraind door Spectrum Brabant en ervaren in het begeleiden van leerlingen uit het voortgezet onderwijs.
Merk je na de eerste werkdag toch dat ‘de klik’ er niet is? Aarzel niet om dat direct aan ons door te geven! Wij regelen op jouw verzoek een nieuwe vakdocent voor de overige twee werkdagen of je kiest om te stoppen. In dat laatste geval krijg je direct 2/3 deel van het betaalde cursusgeld retour!
Wanneer jij wilt! Geef je voorkeuren aan en wij regelen een begeleider met vakspecifieke kennis op jouw niveau. Binnen een week hebben we een voorstel voor je! En mocht het ons toch niet lukken een goeie match te vinden? Dan zit je natuurlijk nergens aan vast en storten we het betaalde cursusgeld direct retour…