Donderdag 8 November 2012 – Generatie X, Y of Einstein?

Home / Lezingen verleden / Donderdag 8 November 2012 – Generatie X, Y of Einstein?
Donderdag 8 November 2012 – Generatie X, Y of Einstein?

Omgaan met de nieuwe generatie jongeren, thuis, in de klas en op het werk

De huidige generatie jongeren is anders. Maar zijn ze slimmer en sneller? Of zijn ze liever lui dan moe? Zijn ze traditioneler of net weer niet? Wat klopt er nu eigenlijk werkelijk van alle (vaak negatieve) geluiden over de jeugd van tegenwoordig in de media?

Wij zijn zeer verheugd dat Dhr. Pedro de Bruyckere, veel gevraagd spreker over dit onderwerp in binnen-en buitenland, voor ons de meest hardnekkige mythes over jongeren komt nuanceren en soms radicaal zal ontmaskeren. Pedro de Bruyckere is pedagoog en (jongeren)onderzoeker en schreef de inspirerende boeken “Is het nu generatie X, Y of Einstein” en “De jeugd is tegenwoordig”. Als spreker streeft hij er steeds naar om moeilijke theorieën zo helder mogelijk te verklaren en te vertalen naar de praktijk aan de hand van ontelbare voorbeelden.

Tijdens de lezing wordt ingegaan op de vele vragen rond de nieuwste generatie. Zijn de jongeren wel mediawijs? Kunnen ze wel echt multitasken? Wat verwachten ze van school of werkgever. Wat verwachten ze van de samenleving? Is kennis voor hen iets dat je op google opzoekt? Hoe praat je met je kinderen als ze zelf liever lijken te chatten? Hoe kan je als leerkracht je leerlingen of studenten boeien met bord en krijt als ze zelf de hele tijd 3D-games zitten te spelen?

In deze lezing doorprikt Pedro De Bruyckere enkele hardnekkige mythes en verklaart de belangrijkste tendensen. Hij schetst een genuanceerd en soms grappig beeld waarin je vaak je zoon of dochter, je leerling of je student zult herkennen.

Locatie Kempen Campus Veldhoven
Aula, gebouw Centraal
(3e gebouw vanaf rotonde)
Knegselseweg 30, Veldhoven
Doelgroep Ouders, leerkrachten, professionals en andere geïnteresseerden
Datum Donderdag 8 november 2012
Tijd 20.00-21.30 uur
Entree €10,00 (incl. kopje koffie of thee)
Parkeren Parkeren Parkeerterrein Kempen Campus, tevens mogelijk om in de woonwijk aan de overkant van de weg te parkeren.

Deze lezing heeft inmiddels plaatsgevonden. Er kan niet meer worden ingeschreven voor deze lezing.