Gratis online bijles

Ook het komende schooljaar verzorgen wij weer gratis bijlessen en gratis examentrainingen (mede mogelijk gemaakt door ASML).

 

Let op:

Gratis bijles in het kader van dit project, is uitsluitend bedoeld voor leerlingen die een onvoldoende staan (gemiddeld cijfer <5,5) voor een bepaald vak. De bijlessen zijn beschikbaar voor leerlingen van onze partnerscholen (zie onderaan deze pagina voor een overzicht).  

Kom je niet in aanmerking? Bekijk dan onze bijlessen die tegen vergoeding verzorgd worden.

ASML-foto-1

Wat doen we?

– Medewerkers van Spectrum Brabant en ASML geven gratis online bijles in diverse vakken op alle niveaus van het voortgezet onderwijs, zoals natuurkunde, wiskunde en scheikunde.

– Ze doen dat in het Nederlands of in het Engels.

– Een reeks bijlessen start met een intakegesprek om kennis te maken en te bespreken wat de leerling nodig heeft.

– Daarna zijn maximaal 6 bijlessen van een uur beschikbaar per inschrijving.

– Na afronden van de bijlessenreeks kan zo nodig een nieuwe aanvraag gedaan worden.

Voor wie?

Onze gratis bijlessen zijn er voor leerlingen die een achterstand hebben opgelopen ten gevolge van een diversiteit aan factoren. Denk aan tijdelijke schooluitval, onvoldoende zelfvertrouwen, moeite hebben met de inhoud van een bepaald vak en/of onvoldoende financiële draagkracht voor betaalde bijlessen. Dit vertaalt zich in een onvoldoende voor het vak waar bijles voor wordt aangevraagd (gemiddeld cijfer <5,5).

Doe je eindexamen? Dan ondersteunen we je graag extra  met fysieke examentraining op 2 locaties in Eindhoven! Deze vinden plaats in de kerst- en carnavalsvakantie en de periode maart/april/mei. Klik hier voor meer informatie over de gratis examentrainingen. 

Leerlingen kunnen vanuit de samenwerkingspartners van ons project worden aangemeld.

Spectrum Brabant en het bedrijfsleven in de regio (o.a. ASML) stellen medewerkers belangeloos ter beschikking om leerlingen te ondersteunen in de vorm van online bijlessen. Dit betekent dat een leerling bijles krijgt van een medewerker van Spectrum Brabant of een professional die is bijgeschoold door Spectrum Brabant.

Hoe werkt het?

Spectrum Brabant begeleidt en ondersteunt de medewerkers uit het bedrijfsleven zodat ze goed voorbereid worden voor het geven van bijles. Daarnaast worden ook bijlesgevers van Spectrum Brabant ingezet. Spectrum Brabant koppelt de leerlingen aan de juiste bijlesgever. Samen streven we ernaar om zoveel mogelijk leerlingen bij te spijkeren zodat zij met vertrouwen hun opleiding succesvol kunnen afronden.

De bijlessen starten met een kennismakingsgesprek met aansluitend een reeks van maximaal zes bijlessen van een uur.

  • Bij de aanmelding wordt aangegeven voor welk vak en op welk niveau bijles is gewenst. Houd rekening met een ruimer aanbod van bijlesgevers voor de exacte vakken. Indien geen match gemaakt kan worden, brengen wij jullie hiervan op de hoogte.
  • Wij streven ernaar binnen 4 weken een bijlesgever te koppelen aan de leerling. Mocht hier in verband met een wachtlijst meer tijd overheen gaan, dan laten wij dit natuurlijk zo spoedig mogelijk weten.
  • De bijlesgever neemt contact op met de leerling/ouders voor het inplannen van een eerste afspraak.
  • Tijdens de eerste afspraak maken de leerling en bijlesgever kennis en bespreken op welk gebied de leerling bijles nodig heeft. De leerling deelt eventuele foto’s van de lesstof uit boeken, werkboeken en/of digitaal materiaal met de bijlesgever.
  • Indien de bijlesgever de opdracht aanneemt, maakt hij/zij zelf vervolgafspraken met de leerling. Mocht de bijlesgever toch geen goede match blijken, dan gaan we direct op zoek naar een nieuwe match.
  • Er kunnen tot maximaal 6 bijlessen van 1 uur per keer worden afgesproken. Wanneer de bijlessen ‘op’ zijn, wordt het traject afgesloten – de leerling kan dan weer zelfstandig vooruit. Indien gewenst, kan een leerling opnieuw worden ingeschreven voor een nieuwe serie bijlessen. Dit kan door middel van een nieuwe aanvraag die weer op volgorde van binnenkomst wordt afgewerkt.

Doe ook met ons mee!

Leerlingen kunnen worden aangemeld via alle samenwerkingspartners van het project ‘Eerlijke Kansen-gratis bijles’. Wij streven naar samenwerkingsverbanden met zoveel mogelijk voortgezet onderwijsinstanties in de Brainport regio, aangevuld met organisaties werkzaam binnen hulpverlening, zorg en welzijn.

Ben je een school of instantie werkend met jongeren?
Word dan ook samenwerkingspartner van ons project zodat jullie jongeren vanaf 12 jaar kunnen doorverwijzen voor gratis bijles! Klik hier om je aan te melden.

Wil je als bedrijf ook belangeloos je medewerkers bijles laten geven?
Wil je als bedrijf, net als ASML, ook meewerken aan dit sociaal project? Indien een aantal van jullie medewerkers vrijblijvend bijles willen geven, kun je als bedrijf collega-aanbieder worden. Klik hier om jullie bedrijf aan te melden.

Wil je zelf graag gratis bijles geven?
Vraag dan eerst eens of je werkgever een collega-aanbieder wil worden! Wie weet kun je dan met meerdere collega’s bijles geven. Is dit in jouw situatie niet van toepassing? Dan kun je toch meedoen. Klik hier om je gegevens achter te laten zodat wij je verder kunnen informeren.

Ben je leerling of ouder van een leerling?
Onderaan deze pagina kun je zien welke scholen en instanties meewerken aan ons project. Informeer bij Spectrum Brabant naar de aanmeldprocedure (040-2549348 of gratisbijles@spectrumbrabant.nl)

Over ons

Spectrum Brabant bestaat o.a. uit een huiswerkinstituut dat gespecialiseerd is in studiebegeleiding, bijlessen en trainingen. In samenwerking met Bikkels.nl bouwen wij al 20 jaar aan de weerbaarheid en veerkracht van kinderen en jongeren in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Het Huiswerkinstituut van Spectrum Brabant is gevestigd op diverse scholen in Eindhoven, Veldhoven, Eersel, Tilburg en omgeving. Wil je meer weten over onze huiswerkbegeleiding? Klik dan op onderstaande knop.

Deelnemende scholen en instanties