Huiswerkbegeleiding op scholen weer gestart

Huiswerkbegeleiding op scholen weer gestart

Verschillende scholen mogen sinds deze week weer huiswerkbegeleiding op locatie aanbieden! Kon jij ook niet wachten? Met het opengaan van de scholen kunnen verschillende locaties ook weer open op school. Groepscoördinator Caitlin van het Novalis vertelt over de voorbereidingen.

“Toen ik hoorde dat ik weer op school terecht kon was ik erg blij. Ik heb het persoonlijk contact met de leerlingen en mijn collega’s de afgelopen tijd erg gemist. Ook merkte ik dat het via een scherm toch wel wat anders huiswerkbegeleiding geven is dan wanneer je iemand in het echt ziet. Iemands non-verbale communicatie komt veel minder – of niet over. Ook moet je meer uit gaan van de zelfstandigheid en het initiatief van de leerlingen wat niet altijd even makkelijk was. Ik denk dan ook dat de leerlingen hierbij gebaat zijn. Ik merkte dat een het toch wel lastiger heeft met zelf een routine vinden en gemotiveerd blijven om je huiswerk te maken dan de ander.”

Ter voorbereiding houden wij ons natuurlijk strikt aan de coronamaatregelen van de school. De veiligheid staat bovenop natuurlijk! Dus ook wij hebben te maken met maximaal aantal leerlingen per lokaal om de 1,5 meter afstand te kunnen hanteren. Voordat we open konden was het nog wel even een puzzel welke leerlingen wanneer kunnen komen zodat er niet te veel leerlingen tegelijk aanwezig zijn.

Ook houden we natuurlijk volgens de regels van de school alles hygiënisch. Met desinfecteergel, -spray en -doekjes kunnen de handen en oppervlakten gedesinfecteerd worden. De tafels worden natuurlijk ook voor en na gebruik van leerlingen schoongemaakt.

Natuurlijk is goede communicatie met de school, ouders en leerlingen essentieel. Ouders en leerlingen hebben we dan ook geprobeerd zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van alle veranderingen. De digitale huiswerkbegeleiding en de begeleiding op kantoor worden nu weer grotendeels vervangen door – waar mogelijk – huiswerkbegeleiding op de scholen. Voor de scholen waar nog geen fysieke huiswerkbegeleiding mogelijk is blijven deze mogelijkheden natuurlijk bestaan. En ook voor de leerlingen die nog niet de mogelijkheid hebben om naar school te komen door bijv. klachten blijven we deze opties aanbieden.

Er kwam dus nog best wel wat bij kijken om alles klaar te maken voordat de huiswerkbegeleiding weer open kon op de scholen. Wij zien jullie graag (waar mogelijk) weer terug!