Huiswerkinstituut Helmond – de voordelen

Een huiswerkinstituut dat is aangelsoten bij de LVSI ovoldoet aan strenge kwaliteitseisen. Het huiswerkinstituut Helmond van Spectrum Brabant is bekroond met dit landelijke keurmerken waardoor u gegarandeert bent van zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Het is voor ons belangrijk iedere leerling goed te leren kennen om nauw aan te kunnen sluiten bij zijn of haar leermogelijkheden. Er wordt dan ook voor iedere leerling een persoonlijk plan van aanpak opgesteld met concrete en meetbare doelen. De persoonlijke doelstellingen worden nauwlettend in de gaten gehouden en indien nodig regelmatig bijgesteld. Op de groepen voor studiebegeleiding werken we met een verhouding van 1 begeleider op 6 leerlingen (huiswerkbegeleiding intensief) of 1 begeleider op 3 leerlingen (studiebegeleiding speciaal). De begeleiders zijn allen ervaren professionals met hart en passie voor het vak.

Soms blijkt na deelname dat de leerling toch met een ander soort begeleiding beter geholpen is. Daarom betaalt u bij ons huiswerkinstituut Helmond de eerste vier weken studiebegeleiding alleen indien u tevreden bent en de begeleiding besluit voor te zetten. Stopt u binnen vier weken, dan  betaalt u over deze periode helemaal niets. Natuurlijk denken wij vervolgens graag met u mee over een andere oplossing die beter aansluit!

U kunt bij ons huiswerkinstituut Helmond op ieder gewenst moment de begeleiding stopzetten, met inachtneming van slechts twee weken. U zit bij ons dus nooit vast aan lange contractperiodes. Opzeggen kan per de 1ste en 15e van de maand.

Wij vinden het belangrijk om tijdens een gesprek de wederzijdse verwachtingen te bespreken en samen doelstellingen vast te stellen. Na aanmelding volgt dan ook altijd een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek (telefonisch of persoonlijk). Indien zou blijken dat begeleiding binnen ons huiswerkinstituut Helmond toch niet het antwoord is, denken wij graag met u mee over een andere oplossing. Extra kosten zoals inschrijfgeld of administratiekosten zijn bij ons niet aan de orde.

Wij bieden op het Jan van Brabant College drie vormen van huiswerkbegeleiding aan, ieder met een verschillende intensiteit. Wij werken altijd toe naar de grootste mate van zelfstandigheid zodat een leerling door kan stromen naar een lichtere vorm van begeleiding, zodra hij of zij daar aan toe is.  Klik hier om meer te lezen over de drie vormen van huiswerkbegeleiding.

Wij doen ons uiterste best om tegemoet te komen aan vragen om een dag te ruilen of in te halen na verhindering. Wij brengen hiervoor geen extra kosten in rekening. In de meeste gevallen vinden wij een passende oplossing bij plotselinge roosterwijzigingen of gemiste middagen door privé-omstandigheden.

Wij maken gebruik van een professioneel, online leerlingvolgsysteem. Ouders en mentoren ontvangen een eigen inlogcode zodat de rapportages te allen tijde toegankelijk zijn. Wij stellen u persoonlijk op de hoogte wanneer uw kind  zonder bericht afwezig is, eerder vertrekt of indien er dringende zaken zijn die thuis nog aandacht behoeven. Vanuit ons huiswerkinstituut Helmond wordt de begeleiding (met uw toestemming) goed afgestemd met school zodat we allemaal op één lijn zitten. Doordat wij binnen het Jan van Brabant College huiswerkbegeleiding verzorgen, zijn de lijntjes heel kort!

Spectrum Brabant is de drijvende kracht achter landelijke innovatie op het gebied van studiemethoden. Auteurs van onder andere Ik leer beter leren, Huiswerk Bikkels, Brugklas Bikkels en de Spectrumplanner.

Huiswerkinstituut Helmond is gevestigd in het Jan van Brabant College in Helmond. Wij verzorgen studiebegeleiding en bijlessen bínnen de school en in nauwe samenwerking mét de school. Klik  hier om meer te lezen.