Huiswerkinstituut Tilburg – de voordelen

Het huiswerkinstituut Tilburg van Spectrum Brabant beschikt over het landelijke keurmerk van de LVSI (Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten). Als u kiest voor een huiswerkinstituut dat aangesloten is bij de LVSI kiest u voor zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Voor iedere leerling wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld waarbij de doelen concreet en meetbaar worden opgesteld. Wij willen precies weten waar we aan werken zodat we echt resultaat kunnen leveren. Na een observatieperiode van zes weken wordt het plan van aanpak indien nodig bijgesteld. De begeleiding is vanzelfsprekend in handen van ervaren professionals met hart en passie voor het vak. We werken met een verhouding van 1 begeleider op 6 leerlingen als het gaat om de standaard huiswerkbegeleiding (huiswerkbegeleiding regulier). De verhouding voor de studiebegeleiding extra is nog intensiever, namelijk 1 huiswerkbegeleider op 3 leerlingen.

U zit bij ons huiswerkinstituut Tilburg niet vast aan een hele periode voordat u kunt opzeggen. Op ieder gewenst moment kunt  u de begeleiding stopzetten met inachtneming van twee weken. Opzeggen kan per de 1ste of 15e van de maand.

Na aanmelding volgt altijd een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek (telefonisch of persoonlijk). Tijdens dit gesprek worden de wederzijdse verwachtingen besproken en in kaart gebracht waar de begeleidingsvragen liggen. De intaker stelt een eerste plan van aanpak op waarmee tijdens de huiswerkbegeleiding aan de slag wordt gegaan. Is begeleiding binnen ons huiswerkinstituut Tilburg toch niet het antwoord? Wij denken graag met u mee over een andere, beter passende oplossing. Wanneer u wel besluit gebruik te maken van onze diensten, brengen wij geen extra kosten in rekening zoals inschrijfgeld of administratiekosten.

Het huiswerkinstituut Tilburg biedt op het Koning Willem II College en het Beatrix College drie vormen van huiswerkbegeleiding aan: light, regulier en extra. Hiermee kunnen wij tegemoet komen aan iedere vraag en ieder budget. Onze voornaamste doelstelling is  om de leerling zo snel mogelijk zelfstandigheid bij te brengen. Zodra een leerling over voldoende vaardigheden beschikt, kan hij of zij doorstromen naar een lichtere, goedkopere vorm van huiswerkbegeleiding. Klik hier om alles te lezen over deze drie vormen.

Ons huiswerkinstituut Tilburg maakt gebruik van een professioneel, online leerlingvolgsysteem. Ouders en mentoren (met toestemming van ouders/verzorgers) krijgen een eigen inlogcode zodat de rapportages te allen tijde toegankelijk zijn. Vanzelfsprekend stellen wij u persoonlijk op de hoogte wanneer uw kind bijvoorbeeld zonder bericht afwezig is, eerder vertrekt of indien er dringende zaken zijn die thuis nog aandacht behoeven. Wij stemmen de begeleiding ook graag met school af zodat we allemaal op één lijn zitten. Doordat wij binnen het Koning Willem II College  en het Beatrix College huiswerkbegeleiding verzorgen, zijn de lijntjes heel kort!

Wij doen te allen tijde ons uiterste best om kosteloos tegemoet te komen aan vragen om een dag te ruilen of in te halen na verhindering. In de praktijk lukt het ons nagenoeg altijd om een oplossing te bieden bij plotselinge roosterwijzigingen of gemiste middagen door privé-omstandigheden.

Spectrum Brabant is de drijvende kracht achter landelijke innovatie op het gebied van studiemethoden. Auteurs van onder andere Ik leer beter leren, Huiswerk Bikkels, Brugklas Bikkels en de Spectrumplanner.

Huiswerkinstituut Tilburg is gevestigd in het Koning Willem II College en in het Beatrix College in Tilburg. Wij verzorgen huiswerkbegeleiding bínnen de school en in nauwe samenwerking mét de school. Voor meer informatie kijkt u hier.