Informatie voor jongeren

Naar huiswerkbegeleiding?

Veel jongeren zien in eerste instantie huiswerkbegeleiding totaal niet zitten. Je moet van je ouders, maar zelf wil je niet. Herkenbaar? Bekijk dan eens een kort animatiefilmpje over huiswerk- en studiebegeleiding. Misschien verander je wel van mening?

Naar een psycholoog of begeleider?

Je zit niet goed in je vel. Misschien al heel erg lang, misschien ook pas sinds kort. In ieder geval heb je het gevoel er zelf niet helemaal uit te komen. Dan is dit het juiste moment om eens een afspraak te maken met een psycholoog of begeleider. Vreemd is dat gelukkig al lang niet meer. Wist je dat 100.000 mensen per jaar een psycholoog bezoekt?
Meestal ben je met 3 tot 5 afspraken weer zover geholpen dat je weer prima alleen verder kunt. Soms is het handig om wat testjes of vragenformulieren in te vullen. Hierdoor kun je er samen met de psycholoog achter komen hoe de problemen die je ervaart verklaard kunnen worden. Een test kan ook gebruikt worden om je sterke en minder sterke punten op een rijtje te zetten. Want waar je sterk in bent, kun je verder uitbouwen! En dat helpt weer om problemen makkelijker de baas te worden.

Ben je benieuwd wat een psycholoog, therapeut of orthopedagoog precies doet? Lees hier dan meer informatie.