Donderdag 23 mei 2013 – De nieuwe kijk op ADHD!

Home / Lezingen verleden / Donderdag 23 mei 2013 – De nieuwe kijk op ADHD!
Donderdag 23 mei 2013 – De nieuwe kijk op ADHD!

Deze lezing heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor een uitgebreid verslag, gratis download van de hand-out en een boeiend videoverslag!

 

Professor Dr. Herbert Roeyers is hoogleraar Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Gent. Hij richt zich in zijn onderzoekswerk met name op ontwikkelingsstoornissen en is internationaal bekend door zijn vele publicaties over Autisme en ADHD. 

Tijdens deze lezing  zullen we deelgenoot worden van Roeyers diepgaande kennis over ADHD, en dan vooral de nieuwe kijk erop! Want, hoewel ADHD één van de meest voorkomende stoornissen bij kinderen is, weten we nog relatief weinig over de oorzaak van ADHD.

Onderzoek van Roeyers heeft aangetoond dat gangbare verklaringsmodellen (zoals tekorten in de executieve functies) niet toereikend zijn om alle gedragskenmerken te verklaren.  Tijdens deze lezing legt hij o.a. uit, dat

  • Symptomen van kinderen met ADHD verklaard kunnen worden door de afkeer die ze hebben voor alles wat te maken heeft met uitstel of wachten.
  • Kinderen op zich geen problemen hebben met informatieverwerking, maar wel met het onder alle omstandigheden “mobiliseren” van voldoende “energie”  om deze adequaat te laten verlopen.
  • Hoe het zit met de atypische beloningsgevoeligheid van kinderen met ADHD.
  • Wat dit alles betekent voor wie dagelijks omgaat met kinderen met ADHD.
  • En wat dit voor gevolgen heeft voor diagnostiek en behandeling. 

 

Locatie Kempen Campus Veldhoven
Aula, gebouw Centraal
(3e gebouw vanaf rotonde)
Knegselseweg 30, Veldhoven
Doelgroep Ouders, professionals, leerkrachten en andere geïnteresseerden
Datum Donderdag 23 mei 2013
Tijd 19.30-21.30 uur
Entree €17,50 (inclusief thee/koffie)
Parkeren Parkeren Parkeerterrein Kempen Campus, tevens mogelijk om in de woonwijk aan de overkant van de weg te parkeren