Review lezing Colette de Bruin

Home / Algemeen / Review lezing Colette de Bruin
Review lezing Colette de Bruin

foto 1-2Woensdag 26 november 2014 organiseerden wij een lezing van Colette de Bruin over auti-communicatie. Colette wist een volledig uitverkochte zaal (ruim 350 man) van begin tot eind te boeien. Twee uur lang voorzag zij het publiek van het ene na het andere praktijkvoorbeeld, veelal ondersteund door een kort videofragment. Dit zorgde voor veel herkenning en maakte de voorgestelde aanpak concreet en makkelijk toepasbaar. Een belangrijke boodschap die Colette haar publiek meegaf was dat wanneer een kind of volwassene met autisme probleemgedrag vertoont, er altijd, altijd iets niet duidelijk voor hem of haar is. Er is daardoor onvoldoende sprake van veiligheid en gekeken zal moeten worden of één of meer van de bekende WH-vragen nog niet beantwoord zijn. 

Al met al heeft iedereen wel iets mee kunnen pikken op deze avond: ouders voor hun kind, hulpverleners voor hun cliënten en leerkrachten voor hun pupillen. Bedankt Colette.

 

Wat vond u van de lezing ‘Auti-communicatie’? Laat hieronder een reactie achter of bezoek onze facebook-pagina en reageer: www.facebook.com/spectrumbrabant