Links

Home / Links

Kijk bij informatie voor vele artikelen over autismeADHDdyslexie en faalangst!

Autisme Centraal
Autisme Centraal is een belangrijk kennis- en ondersteuningscentrum in Belgie. Alles op het gebied van autisme, van workshops tot algemene informatie, is hier te vinden. Een absolute aanrader!

NVA
Nederlandse Vereniging voor Autisme. Zeer uitgebreide site met uitgebreide informatie over uiteenopende onderwerpen rondom autisme.

BALANS
Balans is de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, waaronder ADHD, dyslexie, Asperger en PDD-NOS. Veel achtergrond informatie en bruikbare links.

ADHD-land
ADHD-land is het centrale en meest bezochte informatiepunt rond ADHD in Nederland, met honderden bezoekers per dag

Autisme-startpagina.nl
De startpagina op het gebied van autisme met vele links naar interessante websites, overzichtelijk onderverdeeld naar onderwerp.

ADHD-startpagina.nl
De startpagina op het gebied van ADHD met vele links naar interessante websites, overzichtelijk onderverdeeld naar onderwerp.

Gedragsproblemenindeklas.nl
De site geeft praktische handreikingen om kinderen met gedragsproblemen, gedrags- ontwikkelings- en leerstoornissen  te kunnen ondersteunen in de klas. Deze site is ontwikkeld omdat er veel sites zijn met theorie, maar weinig sites met handreikingen voor de dagelijkse klassenpraktijk.

Autilook
Op deze site vindt u allerlei informatie over autisme en over onderwerpen die aan autisme verwant zijn.

www.onskindheeft.nl
Website met informatie over hulpverlening per regio, een uitgebreide agenda met activiteiten zoals lezingen en bijeenkomsten in Nederland en een forum.

Praktijk A la Recherche
Zelfstandig psycholoog Drs. Myriam Schrover, gespecialiseerd in de Zelf Konfrontatie Methode, oplossingsgericht werken en Mindfulness.

Lieberdesign.nl
Een eigen gemaakte kalender te koop,overzichtelijk ingedeeld en op maat aan te passen.

CG Raad Ledenservice
De Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad Nederland biedt meerdere diensten aan zijn leden aan.

Stumass biedt woonbegeleiding aan HBO en WO studenten met een autisme spectrum stoornis. Stumass helpt studenten met ASS door de zelfredzaamheid te vergroten en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol te studeren en om uiteindelijk zelfstandig te kunnen wonen. Dit doet Stumass in studentenhuizen door heel Nederland. Kijk voor meer informatie of vrijblijvend aanmelden op www.stumass.nl

Capito Wonen biedt begeleiding aan MBO’ers met autisme om vanuit de veiligheid en structuur van één van haar woningen de stap naar zelfstandigheid te maken én succesvol een MBO opleiding af te ronden. Capito Wonen begeleidt MBO’ers bij de stap naar zelfstandigheid met als doel dat zij op termijn zelfstandig kunnen wonen en participeren in de maatschappij, al dan niet met ambulante begeleiding. Door de steunstructuur in de woningen, is er een goede basis om te werken aan het behalen van een MBO diploma. Capito Wonen heeft woningen door heel Nederland. www.capitowonen.nl

De Vriendencoach
De Vriendencoach verbindt in samenwerking met Spectrum Brabant kinderen en jongeren met een Vriendschapswens met elkaar via Het Vriendenproject. Het Vriendenproject bestaat uit drie delen: Vriendenbemiddeling, Vriendenmiddagen en Vriendencoaching. Alle delen van het Vriendenproject zijn gericht op het (leren) opbouwen van een vriendschap die (zo) zelfstandig (mogelijk) voortgezet kan worden. Vriendenbemiddeling is gratis voor alle kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar in Nederland die (er) graag een vriendschap (bij) willen. Vriendenbemiddeling brengt leeftijdsgenoten met dezelfde interesses en belevingswereld met elkaar in contact.

Overige links:

Zorgverzekering vergelijken

http://therapeutvinden.datzitzo.com

http://www.allepsychologen.nl

http://www.allekindertherapeuten.nl/