Mindfulness bij autisme

Deelname aan de groepstraining Mindfulness staat open voor iedereen met een vorm van autisme of verwante problemen,

De behandeling en begeleiding bij autisme bestaat vaak voor een groot deel uit aanpassingen doen aan de omgeving en hulpmiddelen gebruiken. Met Mindfulness kunnen mensen met autisme juist zélf hun klachten beïnvloeden. Het helpt om meer rust in je hoofd te krijgen, minder te piekeren, gedachten los te laten, meer contact te krijgen met je lichaam en minder last te hebben van prikkels. Door het beoefenen van Mindfulness leer je je aandacht richten op bijvoorbeeld je lichaam of je ademhaling. Hierdoor leer je gedachten en vervelende lichamelijke gewaarwordingen makkelijker los te laten en word je er minder door gehinderd.

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van 2 uur per keer. Daarnaast moet thuis worden geoefend. De groepen bestaan uit maximaal 9 deelnemers.

Mindfulness wordt ook wel eens omschreven als een hippe en populaire vorm van mediteren. Natuurlijk heeft het daar wel een beetje van weg, maar de technieken zijn laagdrempeliger en voor iedereen makkelijk te leren. Daarom hebben wij onze eigen draai gegeven aan dit opkomende begrip door een reeks sessies te ontwikelen die aansluiten op een behandeling of begeleiding bij autisme.

  • Je meldt je, geheel vrijblijvend, telefonisch of via het online aanmeldformulier aan bij de administratie van Spectrum Brabant. Je maakt je interesse voor deelname aan Mindfulness kenbaar.
  • Er wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek met één van onze psychologen. Deze psycholoog is in de meeste gevallen tevens degene die de training geeft.
  • Het intakegesprek vindt plaats op de hoofdlocatie in Eindhoven.
  • Vervolgens worden er afspraken gemaakt voor de verdere deelname, eventueel kan in overleg ook besloten worden om een individueel traject te volgen.
  • De training vindt plaats op de hoofdlocatie in Eindhoven.
  • Indien je via een verwijzing van bv. je huisarts bij ons deelneemt aan de training, wordt na afronding een kort verslagje aan de verwijzer toegestuurd.
  • Op jouw verzoek kan een aanvullend toelichtend gesprek plaatsvinden om de deelname te evalueren.

Binnenkort starten er weer groepen in Eindhoven. Data worden spoedig hier gepubliceerd maar om zeker te zijn van een plaatsje kun je je het beste al (geheel vrijblijvend) inschrijven. Wij nemen vervolgens contact met je op zodra nieuwe data bekend zijn.

Deelname aan onze Mindfulness groep in Eindhoven wordt vergoed door je zorgverzekeraar als onderdeel van je verdere behandeling. Je hebt hiervoor een verwijzing van bv. je huisarts of gemeente nodig. Houd echter rekening met de verplichte eigen bijdrage. Je kunt de training ook volgen vanuit een begeleidingsindicatie via de gemeente of de kosten zelf betalen.

Bij deze collega’s kun je terecht voor een Mindfulness-groep:

Patricia van Sprang

Patricia

Patricia van Sprang

Patricia van Sprang Ambulant begeleider / trainer “Whatever you decide to do, make sure it makes you happy”

Amy van Bujitene

Amy

Amy van Bujitene

Amy van Buytene Toegepast psycholoog / begeleider / Bikkeltrainer© “Samen onderzoeken waar jouw mogelijkheden liggen om te groeien, op jouw...

Marlou van den Enden

Marlou

Marlou van den Enden

Marlou van den Enden Teamleider Begeleiding  /  Ambulant begeleider “Je kan de windrichting niet veranderen, wel de stand van de...

Moniek van Kemenade

Moniek

Moniek van Kemenade

Moniek van Kemenade Pedagoog / Leerlingcoach passend onderwijs / Bikkeltrainer© “Door samen te kijken naar hoe jij steeds een stap...

Elke Lammers

Elke

Elke Lammers

Elke Lammers Pedagoog / ambulant begeleider “Door naast je te gaan staan en daarbij de kunst te verstaan wat er...

Marjet Lenting

Marjet

Marjet Lenting

Marjet Lenting Psycholoog NIP “Betrokkenheid en deskundigheid, met oprechte aandacht voor iedereen, daar hecht ik veel waarde aan. Net dat...

Loes van de Louw

Loes

Loes van de Louw

Loes van de Louw-Feekes Pedagoog / Cogmed-trainer “Samen brengen we in beeld wat jij nodig hebt, hoe je het beste...