Opleidingen op maat

 

Praktisch, no-nonsense en direct toepasbaar

Al onze trainingen en workshops hebben een gedegen, evidence-based­­­­ basis binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Onze psychologen en trainers hebben jarenlange ervaring en onderscheiden zich door een praktische, no-nonsens aanpak met direct toepasbare technieken.

 

Bijscholing autisme en ADHD

In ieder bedrijf krijgen leidinggevenden, supervisors en coaches te maken met werknemers met autisme. Zij brengen bijzondere en welkome kwaliteiten met zich mee zoals bijvoorbeeld een uitstekend oog voor detail, resultaatgerichtheid, analytisch denken, eerlijkheid, loyaliteit en technisch inzicht. Maar met deze kwaliteiten komen ook verschillende uitdagingen kijken zoals moeilijk om kunnen gaan met werkdruk, het nodig hebben van duidelijke kaders en overzicht, te grote gerichtheid op details en moeite met de sociale omgang of samenwerken.

Een veel gehoord probleem van bedrijven is dat ondanks een gedegen coachingstraject met individuele begeleidingsmomenten en duidelijke afspraken, het carrièrepad van werknemers met autisme (of kenmerken van autisme) niet soepel verloopt.

Spectrum Brabant heeft diverse trainingen ontwikkeld die je als leidinggevende meer inzicht kan bieden in het herkennen van- en omgaan met autisme. Hoe doe je de talenten van je medewerkers eer aan? En wat is er nodig om voldoende structuur of duidelijkheid te bieden, zonder daarmee te veel te hoeven veranderen aan de dagelijkse gang van zaken. Het zit ‘m namelijk vaak in de kleine afspraken of handvatten die een grote, positieve impact verwezenlijken.

Daarnaast kunnen wij individuele coachingstrajecten voor werknemers verzorgen, bieden wij psychologische behandeling en groepstrainingen op het gebied van assertiviteit en bijvoorbeeld time-management.

Assertiviteitstrainingen Incompany

Sommige werknemers vinden het lastig om voor zichzelf op te komen. Zij zouden graag wat sterker in hun schoenen willen staan. Door deelname aan een assertiviteitstraining leren zij hoe ze zelf dat roer om kunnen gooien. Ook op het werk kom je namelijk verschillende situaties tegen waarbij assertiviteit een cruciale rol speelt. Om je assertief en veerkrachtig op je werk te voelen, focussen we ons op de volgende doelstellingen:

 • Voel je sterk en stevig op je werk, zowel verbaal als non-verbaal
 • Kom handig voor jezelf op waarbij je de grenzen van jezelf en anderen (h)erkent
 • Geef je eigen mening en weet hoe te onderhandelen
 • Geef en ontvang eenvoudig complimentjes of juist kritiek

Werkdruk onder controle

Omgaan met werkdruk vormt voor heel wat werknemers een hele uitdaging. Te veel hooi op de vork nemen, niet kunnen delegeren, gebrek aan overzicht, onvoldoende de hoofdzaken van bijzaken kunnen onderscheiden. Het zijn zo maar een paar oorzaken van overbelasting op het werk, al dan niet resulterend in inefficiënt werken of zelfs leidend tot uitval. Door deelname aan een training (incompany of op onze locatie) in een groep of individueel, krijgen werknemers weer vertrouwen in eigen kunnen. We werken aan de volgende doelstellingen:

 • Werk efficiënter zodat je rust en overzicht creëert
 • Herken overbelasting en stress en blijf ze de baas
 • Deel je tijd verstandig in door grip op je agenda en e-mail
 • Leer prioriteiten stellen met duidelijke doelen

Effectief communiceren en samenwerken

Goed functionerende organisaties hebben één ding met elkaar gemeen: de sfeer binnen het team is uitstekend! En dat heeft alles te maken met de sociale omgang en de manier van samenwerken. En hoewel de een misschien wat socialer is ingesteld als de ander, kan iedereen leren op een handige en prettige manier met anderen om te gaan zonder daarbij zichzelf uit het oog te verliezen.

Tijdens onze trainingen of workshops wordt aan de volgende doelstellingen gewerkt:

 • Leer op een handige manier feedback, complimenten of kritiek te geven en te ontvangen binnen je werksituatie
 • Optimaliseer je gespreksvaardigheden zoals luisteren, doorvragen en je mening geven
 • Zet je non-verbale communicatie kracht bij door je stemgebruik, je lichaamshouding en je algehele uitstraling effectief in te zetten.

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor info en kortingscodes!

Kwalificaties en erkenningen

LVSI
Basiskeurmerk GGZ
PsyZorg
SKJ kwaliteitsregister
CRKBO geregistreerd
Registerleraar
Social enterprise
BIG-registratie
NIP erkend
WTZI erkenning