Eigen initiatieven

Home / Organisatie-oud / Eigen initiatieven

Spectrum Brabant staat altijd open voor vernieuwende initiatieven. Daar waar wijzelf of onze collega’s in het veld geen passend antwoord kunnen bieden op prangende vragen, bekijken wij direct welke antwoorden wij intern kunnen bedenken. Zo hebben we met veel enthousiasme als eerste in Nederland een professioneel opleidingsaanbod voor rijinstructeurs ontwikkeld zodat zij beter met kandidaten met autisme of ADHD leren omgaan. Zie ons platform www.rijles-en-autisme.nl en voor ons keurmerk www.spectrumnederland.nl.

Naar aanleiding van alle bezuinigingen op het gebied van zorg en onderwijs hebben wij in april 2011 de non-profit campagne AutismeGeschikt (www.autismegeschikt.nl)  in het leven geroepen. Deze campagne beoogt middels kunst vooroordelen over autisme weg te nemen bij zowel het brede publiek als beleidsmakers op lokaal, provinciaal én landelijk niveau.

Als centrum hebben wij altijd veel aandacht besteed aan weerbaarheid, faalangst en sociale vaardigheden. Deze expertise is samengekomen in een nieuw initiatief: Bikkeltrainingen.nl . Diverse publicaties zoals Brugklas Bikkels en Huiswerk Bikkels zijn inmiddels uitgegeven door Garant en te bestellen via Bol.com.  De trainingen zijn gericht op kinderen, jongeren en volwassenen. Door het succes van de bikkeltrainingen zijn wij inmiddels gestart met het certificeren van Bikkeltrainers in het hele land.