Ouderbegeleiding autisme of ADHD Eindhoven

Home / Ouderbegeleiding autisme of ADHD Eindhoven

Gratis kennismakingsgesprek en geen wachtlijsten!

Uw zoon of dochter is gediagnosticeerd met autisme of ADHD. Voor u als ouders betekent dit een extra inspanning om uw kind goed te kunnen begrijpen en te begeleiden. Met de ondersteuning van een ouderbegeleider gespecialiseerd in autisme en ADHD verloopt dit proces meestal net een stukje eenvoudiger. Van een eenmalig consult tot intensievere thuisbegeleiding; afhankelijk van uw vragen kunnen wij de ouderbegeleiding bij u thuis opstarten.

Ouderbegeleiding autisme vs. ouderbegeleiding ADHD

Hoewel autisme en ADHD beiden informatieverwerkingsproblemen geven, zijn er ook duidelijke verschillen. In beiden gevallen wordt informatie in de hersenen anders verwerkt waardoor er een langere verwerkingstijd nodig is, echter met verschillende oorzaken. Een goed begrip van hoe een en ander bij uw kind werkt, is essentieel om uw kind op een juiste manier te benaderen. Wanneer iedereen begrijpt op welke punten er sprake is van onmacht in plaats van onwil, ontstaat er meestal al een hoop lucht en ruimte voor een positievere en ontspannen sfeer.

Lees hier alles over de mogelijkheden tot ouderbegeleiding vanuit ons Centrum voor autisme & ADHD. Wij informeren u graag verder tijdens een geheel vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Mochten wij u niet verder kunnen helpen, dan verwijzen wij u graag naar één van onze collega’s.

Kosten

Indien u over een PGB beschikt, kunnen de kosten voor ouderbegeleiding of thuisbegeleiding hieruit worden betaald. Het is in sommige gevallen tevens mogelijk een deel van de kosten te declareren bij uw zorgverzekeraar. Het gaat dan niet om ouderbegeleiding of thuisbegeleiding, maar om gezinstherapie. 

 

 naar centrum voor autisme & ADHD ->

 

 

 

 

 

 

ouderbegeleiding autisme Eindhoven | ouderbegeleiding ADHD Eindhoven | ouderbegeleider autisme Eindhoven | ouderbegeleider ADHD Eindhoven | thuisbegeleiding autisme Eindhoven | thuisbegeleiding ADHD Eindhoven