Over Spectrum Brabant

Wie zijn wij en wat drijft ons?

Spectrum Brabant is een centrum voor zorg & onderwijs, gespecialiseerd in studiebegeleiding, bijlessen en trainingen. In samenwerking met onze dochteronderneming Bikkels.nl bouwen wij al bijna 20 jaar aan de veerkracht en zelfstandigheid van kinderen en jongeren in het basis- en voortgezet onderwijs.

 

Spectrum Brabant is in 2005 opgericht om leerlingen met ASS of ADHD te helpen een volwaardige en succesvolle plek in het (reguliere) onderwijs te vinden. Deze oorsprong in de gespecialiseerde studiebegeleiding is tot op de dag van vandaag nog zichtbaar in onze werkwijze door het inzetten van deze expertise in het werken met ALLE leerlingen.

We staan bekend om onze platte organisatiestructuur waarbinnen onze studiespecialisten nauw contact met de scholen onderhouden. Overal is de ‘Spectrum-signatuur’ herkenbaar: in onze methodieken, onze visie, onze persoonlijke benadering én in het behalen van resultaat.

In de afgelopen jaren zijn we een vaste waarde geworden in Eindhoven en omgeving. We verzorgen studie- en huiswerkbegeleiding, zorgtrajecten en bijscholingen op een groot aantal scholen, waarbij we leerlingen, ouders en scholen als onze klanten én partners zien.

Visie en missie

Spectrum Brabant wil ècht iets betekenen voor de jeugd op een eerlijke & sociale manier. Als Social Enterprise hebben we nadrukkelijk geen winstoogmerk voor ogen. Maar wat dan wel?

 

Echt iets betekenen…

• We zetten onze expertise van ruim 20 jaar onvermoeibaar in voor de zelfontwikkeling van kinderen en jongeren op het gebied van zorg & onderwijs;

• Bij al onze diensten staat ‘het ècht zien van de leerling’ middels onze persoonlijke benadering voorop;

• We werken oplossingsgericht richting zelfstandigheid;

• We specialiseren ons in het vergroten van de motivatie van onze jeugd door in te zetten op autonomie, competenties en sociale verbinding.

 

Op een eerlijke & sociale manier…

• We verzorgen volledig gratis workshops voor kinderen en jongeren in de vorm van onze SpectrumBoosts;

• We werken met tarieven naar draagkracht voor minimaal 50% van onze diensten;

• We investeren een substantieel deel van onze inkomsten in de ontwikkeling van materialen en diensten die direct ten goede komen aan kinderen en jongeren;

• We draaien minimaal 1 vrijwilligersproject in de regio. Op het moment investeren wij in onze samenwerking met ASMLwaarbij we gratis bijlessen en gratis examentrainingen aanbieden.

14865

Tevreden leerlingen

6749

Sterke kinderen

3352

Tevreden cliënten

5657

Sterke mensen

Wat kan de wereld toch een drukke plek zijn,

vol verwachtingen… ,

prikkels…,

korte lijntjes…

Waar je moet leren omgaan

met een tegenslag, of

dat alles nét niet loopt zoals je

voor ogen had.

Maar waar je ook gewoon

trots en blij mag zijn als je het probeert!

Dat vergt iets van je:

een gevoel, dat je weer op de been helpt

wanneer je valt,

… dat je de kracht geeft om, wat er ook gebeurt,

je struggles om te buigen naar uitdagingen

en ervoor te gaan!

Of je vervolgens wint of faalt,

dat gevoel van ‘ervoor gaan’, noemen wij veerkracht.

En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen…

Daarom bouwen wij elke dag aan een nieuwe

generatie die sterk en stevig in zijn schoenen staat.

Wees welkom!