Professionals

Welkom bij Spectrum Academie: eigentijdse methodieken en lesmethodes voor  professionals uit zorg en/of onderwijs.

Missie

Spectrum Academie ontwikkelt nieuwe methodieken en lesmethodes voor professionals en andere geïnteresseerden waarbij het algemene maatschappelijk belang voorop staat.
Deze diensten en producten van de academie ontstaan vanuit de vraag van de praktijk. Deze vragen uit de praktijk staan centraal bij de ontwikkeling. Onze kennis, diensten en producten delen we met professionals. Daarbij maken we ons steeds sterk voor het up to date houden van deze kennis.

Visie

Spectrum Academie ontwikkelt vanuit de kernwaardes: evidence-based, praktisch en eigentijds. Daarbij nemen we regelmatig de rol van pionier aan. We werken hierin samen met specialisten uit ons netwerk.We richten we ons steeds op de ontwikkeling (altijd vraaggericht uit de praktijk en kwalitatief hoogstaand), het bereiken van de doelgroep en het maatschappelijk belang.

Spectrum Academie richt zich op:

  • Onderwijsprofessionals (zoals leerkrachten, intern begeleiders, orthopedagogen etc.)
  • Hulpverleners (zoals psychologen, kindercoaches, therapeuten etc.)
  • Diverse beroepsgroepen met hulpvragen binnen zorg & onderwijs (zoals rij-instructeurs, sportinstructeurs etc.)

De diensten van Spectrum Academie worden op dit moment zowel in Nederland als in België aangeboden. Wij werken nauw samen emt diverse partners van wie wij de kwaliteit hoog achten.

Spectrum Academie ontwikkelt en deelt eigentijdse methodieken en lesmethodes vóór en met professionals uit zorg & onderwijs. Dit komt tot uiting in de volgende drie gebieden:

Ontwikkeling

– Lesmethodes
– Therapeutische groepstrainingen
– Methodieken
– Opleidingstrajecten in opdracht
– Publicaties

Deskundigheidsbevordering

– Opleidingstrajecten
– Lezingen en workshops
– Consultancy

Kwaliteitsbewaking

– Inhoudelijke updates
– Periodieke nascholing
– Supervise
– Certificeringen

 

De diensten van Spectrum Academie worden op dit moment zowel in Nederland als in België aangeboden. Wij werken nauw samen emt diverse partners van wie wij de kwaliteit hoog achten.

Spectrum Academie werkt nauw samen met collega-instellingen in de regio. Kunnen wij een vraag tot bv. deskundigheidsbevordering of scholing niet zelf oppakken, dan schakelen wij graag een van onze partners in. Enerzijds doordat wij beperkt zijn in onze tijd maar anderzijds doordat wij niet op alle gebieden de allerhoogste kwaliteit kunnen bieden. Zijn wij van mening dat een collega een beter antwoord op jullie vraag heeft? Dan zorgen wij voor de lijntjes en een zo kort mogelijke route naar een antwoord op je vraag! Een greep uit onze partners:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor info en kortingscodes!

Kwalificaties en erkenningen

LVSI
Basiskeurmerk GGZ
PsyZorg
SKJ kwaliteitsregister
CRKBO geregistreerd
Registerleraar
Social enterprise
BIG-registratie
NIP erkend
WTZI erkenning

Sterk en stevig staan voor iedereen!

Onze focus ligt op het vergroten van ieders veerkracht en zelfstandigheid.