Voor wie?

De psychologenpraktijk van Spectrum Brabant beschikt over twee afdelingen:

  1. Kinderen en jeugd
  2. Volwassenen

 

Iedereen die tijdelijk vastloopt kan direct bij één van onze psychologen terecht voor kortdurende behandeling en/of psychologisch onderzoek. Voor volledige vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar of vanuit de WMO, heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of indicatie van de gemeente. Echter, ook zonder een verwijzing kunt u door ons geholpen worden, u betaalt de kosten dan zelf.

Afdeling Kinderen en Jeugd

De meeste kinderen en jongeren ontwikkelen zich zonder problemen. Een aantal kinderen loopt echter vast door leerproblemen, gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen of ontwikkelingsproblemen zoals autisme of ADHD. Deze kinderen, jongeren en/of hun ouders kunnen bij Spectrum Brabant terecht voor psychologische behandeling en psychodiagnostisch onderzoek.
De behandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerd (GZ-)psycholoog. Lees meer over wat een psycholoog doet en de verschillende specialismen.

‘Ik vind het heel fijn dat de behandelaar heeft gedacht vanuit de invalshoek van alle betrokkenen’

‘Fijne behandelaar, duidelijk en staat open voor alle vragen. Prettige ervaring met instelling.’ 

‘Een prettige behandeling op maat.’

Gemiddeld cijfer: 8,5*     laatste evaluatie: januari 2019

Afdeling Volwassenen

Iedereen gaat wel eens door een moeilijke periode, een tijd dat je er even “doorheen” zit. Zelfstandig of met hulp van vrienden en familie probeer je je leven weer op de rit te krijgen. Soms kan een steuntje in de rug van een professional je net dat extra zetje geven om zaken weer zelfstandig en met meer vertrouwen aan te kunnen. Bij Spectrum Brabant werken ervaren psychologen die op een praktische, nuchtere manier samen met jou bekijken wat er aan de hand is en wat je er aan kunt doen. De therapie is in principe kortdurend en oplossingsgericht. Dat betekent dat er voornamelijk in het hier en nu gekeken wordt; wat kun je nu doen om je morgen weer sterker te voelen.
De behandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerd (GZ-)psycholoog. Lees meer over wat een psycholoog doet en de verschillende specialismen.

‘Het was net wat ik nodig had, precies de goede aanpak. Ik heb het als zeer prettig ervaren.’

‘Eindelijk heb ik mijn verleden een plekje kunnen geven, mede dankzij de goede klik met mijn behandelaar.’

‘Gehoord voelen en jezelf kunnen zijn, tijdens de sessies. Sessies als zeer tevreden ervaren.’

‘De behandeling was van korte duur met een snelle uitwerking!’

Gemiddeld cijfer: 8,6*     laatste evaluatie: januari 2019

 

Bij afsluiting van de behandeling wordt er standaard een teveredenheidsonderzoek afgenomen (CQi). een vraag die hierin wordt gesteld is hoe de behandeling is ervaren van 0 (heel erg slecht) tot 10 (uitstekend). De cijfers die u hier ziet zijn de gemiddeldes van deze antwoorden over een heel jaar bij al onze cliënten.