Faalangsttraining

Faalangstreductietraining oftewel faalangsttraining is een training waarbij deelnemers om leren gaan met faalangst en spanningen. Er kan ook individueel gewerkt worden middels een behandeling faalangst of therapie voor faalangst. Bij Spectrum Brabant wordt behandeling aangeboden voor zowel faalangst bij kinderen als faalangst bij volwassenen.

Wij hebben al onze faalangsttrainingen en trainingen rondom weerbaarheid en assertiviteit voor kinderen en jongeren, samengebracht op onze dochterwebsite www.bikkeltrainingen.nl. Neem eens kijkje voor alle mogelijkheden!

Faalangst is een probleem waar veel mensen last van hebben. Het is een bijzondere vorm van angst waarbij je zo bang bent om te falen dat je niet meer goed kunt presteren of functioneren. Dit kan de prestaties op school, op het werk en in de sociale omgang sterk beïnvloeden.

Behandeling van faalangst via deelname aan de faalangsttraining is geen langdurig proces. Middels een kortdurende therapie zijn de klachten meestal snel onder controle.

Faalangst uit zich bij sommige kinderen vooral in problemen bij proefwerken, overhoringen en spreekbeurten omdat ze bang zijn dat het geheugen hen in de steek laat. Bij volwassenen komt de faalangst tot uiting in de werksituatie of bv. bij sollicitatiegesprekken. Het kan ook zijn dat faalangst zich lichamelijk uit en het lichaam niet meer meewerkt en hierdoor bv. slecht gepresteerd wordt bij het sporten of gymnastiek. Weer anderen hebben vooral moeite met het leggen van contacten met anderen, omdat ze bang zijn afgewezen te worden. De faalangst komt dan voornamelijk tot uiting bij de sociale omgang. Lees meer over faalangst en over de oorzaken van faalangst. We hebben tevens een aantal boeken over faalangst en korte filmpjes over faalangst verzameld.

Met een faalangstreductietraining of individuele behandeling faalangst worden handvatten aangeboden om deze angsten en onzekerheden onder controle te krijgen.

Deelnemers aan de training faalangst of een therapie voor faalangst ontvangen een werkboek met theorie, tips en trucs en oefeningen om het geleerde verder in praktijk te brengen. Iedere deelnemer ontvangt ter afsluiting een certificaat.