Jaarlijkse praktijkdagen Rijles en Autisme

Jaarlijkse praktijkdagen Rijles en Autisme

Voor mensen met autisme of ADHD is het niet altijd vanzelfsprekend het rijbewijs te kunnen halen. Zo kunnen zij door een teveel aan prikkels of snelle afleidbaarheid het overzicht kwijt raken.Spectrum Brabant heeft voor rijscholen een opleidingstraject ontwikkeld zodat de rijopleiders met meer vertrouwen hun leerlingen tegemoet kunnen treden. Rust en duidelijkheid zijn hierbij de belangrijkste kernwoorden.

Tijdens de jaarlijkse praktijkdagen behouden rijscholen hun erkenning en zijn zij er klaar voor ook het komende jaar weer veel mensen te helpen. Er komen verschillende thema’s aan bod tijdens de praktijkdagen. Zo krijgen we door middel van reflectie meer inzicht in eigen gevoelens en gedachten en in die van anderen en we behandelen de RIS methode.

Op dit moment hebben de eerste intervisies voor erkenningsjaar 2023 alweer plaatsgevonden en ook de komende maanden staan er meerdere gepland.

De geleerde aanpak, tips en trucs zijn niet alleen van toepassing bij de begeleiding van kandidaten met autisme of ADHD. Ook de reguliere kandidaten of kandidaten met andere leerproblemen profiteren aanzienlijk van de duidelijke benadering door een rij-instructeur!