Sinterklaas bijgeschoold op autisme en ADHD!

Home / Algemeen / Sinterklaas bijgeschoold op autisme en ADHD!
Sinterklaas bijgeschoold op autisme en ADHD!

sinterklaasviering

Sinterklaas bijgeschoold op autisme en ADHD!
Eerste prikkelarme en autismevriendelijke Sinterklaasviering in Eindhoven

Sinterklaas en zwarte Piet hebben een spoedcursus “omgaan met kinderen met autisme en ADHD” gevolgd en weten dit jaar precies wat zij wel en niet moet zeggen of doen! Een speciale Sinterklaasviering komt tegemoet aan de behoefte van deze kinderen aan een voorspelbare, rustige viering. Zo genieten alle kinderen op een ontspannen manier van het Sinterklaasfeest.

Sinterklaas is een periode die veel onrust geeft voor kinderen met autisme en ADHD. Doordat zij moeite hebben informatie snel en adequaat te verwerken, raken zij in een dergelijke periode het overzicht vaak compleet kwijt. Duidelijkheid en voorspelbaarheid zorgen voor rust bij het kind, maar zie dat als ouder of leerkracht maar eens te bereiken in een dergelijke hectische tijd. De ouders vermijden dan ook liever de gangbare Sinterklaasvieringen voor hun kind met autisme of ADHD. Jammer natuurlijk, want je gunt ook hen het plezier en de ervaring van een Sinterklaasviering.

Spectrum Brabant heeft daarom een programma opgezet om tegemoet te komen aan de specifieke behoeftes van kinderen met autisme of ADHD. De viering kenmerkt zich door de individuele aandacht en begeleiding van het kind en biedt volop mogelijkheden om zo rustig en overzichtelijk mogelijk van de verschillende activiteiten te genieten. Een audiëntie bij Sinterklaas wordt vooraf met ouders of verzorgers doorgenomen en nauwkeurig gepland zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Hiermee wordt bereikt dat ook deze groep kinderen én hun ouders kunnen genieten van een (prikkelarme) Sinterklaasviering.