Social Enterprise

Spectrum Brabant is een sociale onderneming, en is erkend als Social Enterprise. Dit betekent dat wij onze diensten toegankelijk willen houden voor iedereen, ongeacht de grootte van de portemonnaie. Met diverse projecten en initiatieven hopen wij een steentje bij te kunnen dragen aan eerlijke kansen voor alle kinderen.

Als Social Enterprise willen wij écht iets betekenen voor een ander en de maatschappij. Dit doen wij onder andere door:

• te werken met tarieven naar draagkracht voor minimaal 50% van onze diensten;
• minimaal 10% van onze arbeidsplaatsen te reserveren voor collega’s met een moeilijke uitgangspositie op de arbeidsmarkt zoals Wajongers, mensen met autisme of een andere functiebeperking;
• een substantieel deel van de gemaakte winst te investeren in de ontwikkeling van materialen en diensten die direct ten goede komen aan onze doelgroep;
• minimaal 1 vrijwilligersproject rondom een centraal thema initiëren en draaiend houden. Op het moment investeren wij volop in onze samenwerking met ASML, gratis bijlessen voor kwetsbare kinderen en jongeren.

Onze mogelijkheden:

In samenwerking met ASML zijn wij in 2020 een mooi project gestart: Eerlijke kansen voor iedereen met gratis bijlessen. Wij helpen graag gemotiveerde leerlingen met bijlessen voor een vak waar zij niet hoger voor staan dan een < 5,5 en voor wie betaalde bijles niet tot de mogelijkheden behoort.

Lees hier meer over dit project!

Wil je meedoen met onze studiebegeleiding maar zijn de kosten te hoog? Je komt in aanmerking voor een korting wanneer het totale netto gezinsinkomen lager is dan € 2000,00 netto per maand. Je vult hiertoe een verklaring omtrent inkomen in en stuurt dit retour met een kopie van o.a. loonstrook, inkomstenbelasting en uitkeringsspecificatie. Er volgt een persoonlijk gesprek om de aanvraag te beoordelen. De kortingen lopen op tot 100%, afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Een aanvraag voor korting naar draagkracht kun je indienen door een mailtje te sturen aan onderwijs@spectrumbrabant.nl

Ook voor onze Bikkeltrainingen reserveren wij voor iedere reeks bijeenkomsten verschillende gesubsidieerde plaatsen. U betaalt dan alleen een kleine tegemoetkoming in de materiaalkosten van €15,00. Ook scholen kunnen leerlingen doorverwijzen voor een gratis plaatsje.

Ouders komen in aanmerking voor een subsidieplaats voor hun zoon of dochter wanneer het totale netto gezinsinkomen lager is dan € 2000,00 netto per maand. Kijk op deze pagina van onze site van Bikkels.nl voor meer informatie.

Op de meeste van onze overige diensten bieden wij ofwel tarieven naar draagkracht (groepstrainingen) ofwel 10 tot 15% korting op het uurtarief (individuele diensten).

Informeer naar de mogelijkheden in jullie situatie.