Verslagje van een Bikkeltraining…

Verslagje van een Bikkeltraining…

Onze jonge bikkels zijn weer begonnen aan een nieuwe training op onze hoofdlocatie in Eindhoven. Allereest hebben we kennis met elkaar gemaakt, en hebben we samen groepsafspraken gemaakt die ervoor zorgen dat wij ons veilig en fijn voelen in een groep. Hierna zijn we direct aan de slag gegaan met de vraag: wat is een Bikkel nu eigenlijk? Een Bikkel is voor ons iemand die sterk in zijn schoenen staat, in zichzelf gelooft, en niet bang is om fouten te maken. We voelden ons steeds meer op ons gemak als groep, en we hebben ook plezier gemaakt.

We hebben ontdekt wat verschillende gedachtes en houdingen zijn van Pieper Piet en Bikkelboy Bob, en dat we onszelf best kunnen trainen om soms wat meer een Bikkel te zijn in ons denken en doen. We hebben kennis gemaakt met de Stressmeter om te kijken hoe wij verschillend reageren op dezelfde situatie. Ten slotte hebben we voor onszelf een doel gesteld voor de komende trainingen.

Zoals één van de jonge Bikkels zei: “Ik wil sterker in mijn schoenen staan, maar ik heb wel steunzooltjes in mijn schoenen!”. en ook: “Vandaag heb ik geleerd dat het niet eng is om dingen in de groep te delen, en dat ik de volgende keer niet meer zenuwachtig hoef te zijn”.

Op naar een mooi traject waarin de kinderen elkaar mogen stimuleren in hun groei!

Hanneke en Inge