Informatie voor verwijzers

Algemeen:
U kunt met name aan ons doorverwijzen voor:
  • Behandeling Generalistische Basis GGz voor kinderen en volwassenen die tijdelijk vastlopen (kortdurende psychologische behandeling)
  • Begeleiding ZIN en PGB voor kinderen en volwassenen die over een langere periode ondersteuning behoeven (persoonlijke begeleiding en coaching)
  • Particuliere begeleiding en coaching gericht op weerbaarheid en/of zelfstandigheid (studie, werk, privé)
Wie kunnen bij ons terecht:

Kinderen vanaf 4 jaar, jongeren en volwassenen die vastlopen op school, het werk of in de privésfeer. Zij kunnen, meestal direct, bij ons terecht voor begeleiding en behandeling. Wij werken zowel vanuit ons huiswerkinstituut, onze psychologenpraktijk en het centrum voor autisme en ADHD, zoveel mogelijk zonder wachtlijsten.

Werkgebied:

​Ons werkgebied betreft​ Eindhoven en ZO-Brabant. Wij hebben contracten met de meeste gemeentes in deze regio voor behandeling en begeleiding van kinderen en jeugdigen en met de meeste zorgverzekeraars in Nederland voor behandeling van volwassenen. In veel gevallen werken wij ambulant: op school of in de thuissituatie.

Bikkeltrainingen:
Bikkels.nl is een aanbod van Spectrum Brabant en maakt onderdeel uit van onze psychologenpraktijk.

Kinderen met een duidelijke sociale kwetsbaarheid* kunnen aan ons worden doorverwezen voor een psychologische behandeling, individueel of in groepsverband (BikkelPLUS). Het gaat hierbij om een cognitief gedragstherapeutische (groeps)behandeling waarin aspecten van de Bikkelmethodiek zijn geïntegreerd. De behandeling wordt uitgevoerd door onze GZ-psychologen.

denk aan kinderen met bijvoorbeeld een sociale angststoornis, of kinderen met een ontwikkelingsstoornis zoals autisme of ADHD

Let op: deelname aan een Bikkeltraining (BikkelCLUB of BikkelBOOST) valt niet onder vergoede zorg. De kosten voor deelname worden betaald door ouders of in sommige gevallen school.

 

Samenwerking:
Wij hechten veel belang aan een goede relatie met collega-instanties. Aarzel niet om eens contact met ons op te nemen om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wij verwijzen regelmatig cliënten door naar o.a. specialistische GGZ en andere specialistische disciplines zoals bv. logopedie, fysiotherapie, relatietherapeut etc.
​In veel gevallen werken we samen met scholen, dus afspraken kunnen tevens op school plaatsvinden​​.​

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor info en updates!

Kwalificaties en erkenningen

LVSI
Basiskeurmerk GGZ
PsyZorg
SKJ kwaliteitsregister
CRKBO geregistreerd
Registerleraar
Social enterprise
BIG-registratie
NIP erkend
WTZI erkenning

Sterk en stevig staan voor iedereen!

Onze focus ligt op het vergroten van ieders veerkracht en zelfstandigheid.