Woensdag 15 juni 2016 De mogelijkheden van leerlingen met autisme door Saskia Sliepenbeek

Home / Algemeen / Woensdag 15 juni 2016 De mogelijkheden van leerlingen met autisme door Saskia Sliepenbeek
Woensdag 15 juni 2016 De mogelijkheden van leerlingen met autisme door Saskia Sliepenbeek

De mogelijkheden van leerlingen met autisme

Positief en oplossingsgericht werken in het onderwijs

 

Met alle uitdagingen die het (passend) onderwijs ons tegenwoordig biedt, valt het niet mee om bij al je leerlingen aan te sluiten. Tijdens deze lezing willen we focussen op de leerlingen en studenten met autisme.

Vaak komen deze leerlingen in je klas, met een heel dossier onder de arm. Naast antwoorden die reeds geformuleerd zijn, zijn er nog minstens zoveel vragen. En aan jou als leerkracht, docent of zorgverlener de taak om daarmee verder te bouwen aan een goed leertraject op maat. In deze lezing kijken we daarom naar de mogelijkheden van leerlingen met autisme. En vertrekken we vanuit een positieve en oplossingsgerichte benadering.

Saskia Sliepenbeek legt uit hoe je dat zelf op school aan kunt pakken. De kern zit hem in de manier van denken over de leerlingen. Wat gebeurt er als je start vanuit de oplossingen en de mogelijkheden. Waar loop je dan tegenaan? Wat doet dat met jezelf? Hoe betrek je de leerling en ouders in zijn eigen proces? En hoe ondersteun je de leerling hierin? Kijk mee hoe je de leerling op zijn pad kunt ondersteunen!

Saskia Sliepenbeek is werkzaam bij Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant (onderdeel van Stichting Speciaal Onderwijs en Expertisecentra) Daarnaast is ze zelfstandig autismespecialist en als consulent verbonden aan het Centrum voor Consultatie en Expertise. Al 25 jaar werkt zij rondom autisme en onderwijs en adviseert en schoolt ze docenten en teams.

Locatie Kempen Campus Veldhoven
Aula, gebouw Centraal
(3e gebouw vanaf rotonde)
Knegselseweg 30, Veldhoven
 
Doelgroep Docenten, leerkrachten. Tevens interessant voor hulpverleners en ouders
Datum

Woensdag 15 juni 2016

Tijd 19.30-21.30 uur
Entree

€17,50 (koffie en thee staat voor u klaar)

Er zijn nog steeds plaatsen maar er kan niet meer online worden ingeschreven. Stuur even een mailtje aan secretariaat@spectrumbrabant.nl en geef door met hoeveel personen u komt. Aan de kassa ter plaatse koopt u vervolgens een kaartje. 

Groepskorting van 15% bij minimale aanmelding van 10 personen
Groepskorting van 20% bij minimale aanmelding van 20 personen
Let op: voor groepskorting aanmelden via secretariaat@spectrumbrabant.nl
 
Parkeren

Parkeren Parkeerterrein Kempen Campus, tevens mogelijk om in de woonwijk aan de overkant van de weg te parkeren.