Zomervakantie 2020: anders dan anders!

Zomervakantie 2020: anders dan anders!

Door Wilma van Zuuren – Deze vakantie zal anders aanvoelen dan normaal. De kinderen zijn niet of weinig naar school geweest de afgelopen weken, hebben online en/of gedeeltelijk klassikaal les gehad en hebben misschien een achterstand opgelopen. Het kan dus zo maar zijn dat sommige kinderen na de vakantie heel veel moeite zullen hebben om weer op te starten.Wat kunnen wij als Spectrum Brabant hierin betekenen?
Onze onderwijstak omvat meerdere locaties op verschillende middelbare scholen. Welke precies kunt u vinden op onze website. Op die locaties hebben wij groepen met professionele begeleiders die de leerlingen helpen met plannen, organiseren, studievaardigheden en zoal meer. De leerlingen worden geholpen in de wirwar die huiswerk heet en krijgen vakinhoudelijke ondersteuning waar mogelijk. Er wordt gecontroleerd of daadwerkelijk volgens de planning is gewerkt en overhoord. Huiswerkbegeleiding bij Spectrum Brabant kan dus een grote steun zijn voor die kinderen die het moeilijk kunnen gaan krijgen het nieuwe schooljaar, maar ook voor alle anderen die gebaat zijn bij hulp en controle.

Hoe gaat het onderwijs eruitzien na de grote vakantie? De scholen gaan weer helemaal open en de leerlingen hoeven de anderhalvemeterregel onderling niet meer in acht te nemen. De anderhalve meter blijft wel gelden voor de afstand tussen leerling en onderwijspersoneel en onderwijspersoneel onderling, zo deelde het kabinet op 24 juni jl. tijdens een persconferentie mee. Dit is goed nieuws.

Ander goed nieuws is dat de scholen subsidie hebben kunnen aanvragen t.b.v. inhaal- en ondersteuningsprogramma’s. Deze scholen hebben daarmee groen licht gekregen voor de uitvoering van hun plannen voor het inhalen van het onderwijs dat leerlingen gedurende de coronamaatregelen hebben gemist. Een aantal scholen zal hiervoor gebruik maken van onze diensten, dit sluit namelijk volledig aan bij onze expertise en wij kunnen zo de scholen ontlasten. De gesprekken zijn nog gaande en wij hopen zo spoedig mogelijk uitsluitsel te kunnen geven welke scholen wij extra kunnen gaan ondersteunen.

Vooralsnog gaat iedereen van een hopelijk mooie, zonnige vakantie genieten. Thuis, in eigen land of elders en daarna weer met frisse moed aan de slag! Namens het team van Spectrum Brabant wensen wij iedereen een fijne zomervakantie 2020.